Riv ned og byg nyt sommerhus

Giver det mening at renovere et gammelt sommerhus? Eller er det en bedre investering at rive et gammelt sommerhus ned og bygge et nyt fra bunden.

Der kan være mange fordele i at vælge riv-ned-og-byg-nyt metoden, både af hensyn til din økonomi, miljøet og ikke mindst dine muligheder for at få lige det sommerhus, du drømmer om. 

Byg på den bedste sommerhusgrund

En af de absolut vigtigste faktorer, når man skal bygge nyt sommerhus, er beliggenheden. Vi danskere vil tæt på vandet og naturen, have masser af plads omkring os og i det hele taget kunne nyde vores sommerhus uden nysgerrige blikke fra naboer og forbipasserende. Men den perfekte sommerhusgrund er svær at finde – fordi de bedste grunde for længst er taget.

Du må derfor tænke lidt alternativt, hvis du vil have fingrene i den uforstyrrede grund med kig til havet eller fredede naturområder. Så selvom din drøm er et helt nybygget sommerhus, så kan du med fordel droppe søgningen efter den perfekte, tomme byggegrund og begynde at kigge efter gamle sommerhuse til salg i stedet.
 

Kan det betale sig at rive ned og bygge nyt sommerhus?

Hvis du har (eller har købt) et gammelt og nedslidt sommerhus, som står over for en gennemgribende renovering, så kan det i langt de fleste tilfælde godt betale sig at rive det ned og starte helt forfra. En renovering kan planlægges ned til mindste detalje, men erfaringen er, at der altid venter overraskelser, der både rykker tidsplanen og kræver større greb i pengepungen, før du når i mål.

Byg sommerhus Byg helårshus

Ønsker du at renovere dit sommerhus i en sådan grad, at du kan bruge det året rundt, kræver det en omfattende energirenovering. Mange ældre sommerhuse er bygget med et minimum af isolering og uden hensyn til miljøpåvirkning og energiforbrug, så der kan være lang vej (og rigtig mange penge), inden du står med et nyrenoveret og energioptimeret sommerhus.

Kigger du på tallene kan det måske godt se ud til, at en renovering på papiret er billigst her og nu. Men sagen er, at du med et nybygget sommerhus får vedligeholdelsvenlig kvalitet, som ligeledes kræver færre omkostninger til fx opvarmning og samtidig kan benyttes året rundt.

Så ja, det kan som udgangspunkt godt betale sig at rive ned og bygge nyt frem for at renovere. Og det er der endnu flere gode grunde til end beskrevet herover – læs videre og få 7 gode grunde til at droppe renoveringen og starte forfra med et helt nyt sommerhus:


6 fordele ved at rive ned og bygge nyt sommerhus

1. Du kan få drømmebeliggenheden. 

Et absolut must, når du skal bygge nyt sommerhus er, at du får en feriebolig i dit drømmeområde. Med riv-ned-og-byg-nyt metoden øger du dine chancer for at finde lige den grund, hvor du og kommende generationer vil elske at tilbringe weekender og ferier i mange år fremover.

2. Få et vedligeholdelsesfrit sommerhus

Gamle sommerhuse kan have en vis charme. Men det er knap så charmerende, når man skal bruge flere weekender om året på at male, reparere og generelt vedligeholde et hus, der kun vil forfalde mere og mere i de kommende år. Det slipper du for med et nyt sommerhus, samtidig med at du sparer mange udgifter til opvarmning og forbrug generelt. Hos Frifeldt vælger vi primært vedligeholdelsesvenlige materialer, der kan modstå tidens tand og klare mosten selv i områder, hvor havet og omkringliggende natur kan sætte sine spor. 

3. Få det, som du vil have det. 

De gamle sommerhuse er bygget til at opfylde nogle helt andre behov, end vi har i dag. De er ofte meget små og indrettet med et hav af sovepladser kombineret med et minimum af moderne faciliteter og næsten ingen plads til privatliv. Og selvom mange tager på ferie for at være sammen, så er det nu rart med muligheden for at trække sig tilbage på et værelse, nyde et varmt bad, slippe for at vaske op i hånden og i det hele taget have lidt albuerum. 

Når du river ned og bygger nyt sommerhus kan du kombinere det bedste af to verdener; din ideelle planløsning på den ideelle sommerhusgrund. 

4. Benyt dit sommerhus året rundt – også til udlejning

Nye sommerhuse har den fordel, at de – selv hvis de ikke er bygget som helårsboliger – er så godt isoleret, at de sagtens kan bebos i vintermånederne, og så er de generelt billigere og nemmere at varme op. Dertil kommer det sundere indeklima, idet de velisolerede huse ikke plages af fugt og råd, som man ser i de ældre sommerhuse. Det betyder, at du kan få glæde af dit sommerhus ifm. vinter- og juleferie og ligeledes leje huset ud flere uger om året. 

5. Det er en god investering

Hvis du har en fantastisk sommerhusgrund, vil denne sjældent falde i værdi – snarere tværtimod. Men et gammelt, faldefærdigt sommerhus får du ikke meget for, hvis du beslutter dig for at sælge i fremtiden. En eftertragtet grund og et nyt, moderne sommerhus vil være i høj kurs hos såvel potentielle købere som lejere, hvis du ønsker at benytte muligheden for at tjene penge på udlejning. Det kan blive en rigtig god investering for dig og kommende generationer. 

6. Det er godt for miljøet

Hvordan kan det være fornuftigt at rive et eksisterende hus ned og bygge et helt nyt på samme grund? Mange forestiller sig, at det er ”spild” at kassere et helt hus til fordel for et nyt. Men gamle sommerhuse – eller ældre huse i det hele taget – er i sig selv til gene for miljøet, idet de kræver enorme resurser til opvarmning og vedligehold året rundt. Et energioptimeret, nybygget sommerhus skåner miljøet for unødig belastning. 
 


Hvad koster det at rive ned og bygge nyt sommerhus?

Nedrivning af et ældre hus koster typisk i omegnen af 1.000 kr. pr. m2 og opefter ekskl. udgifter til screening og bortskaffelse af evt. miljøfarligt affald.

Følgende faktorer har indflydelse på prisen på nedrivning:

  • Husets størrelse.
  • Har huset støbt fundament?
  • Er det bygget i mursten eller træ?
  • Er huset i flere plan, og er der kælder?
  • Er det nemt at komme til huset fra vejen?
  • Hvor i landet er huset placeret?
  • Er der brugt farlige materialer i byggeriet (som fx asbesttag) der kan gøre nedrivningen mere besværlig?

Kan man selv rive sit sommerhus ned?

Nogle ønsker selv at stå for nedrivningen, hvilket i praksis også sagtens kan lade sig gøre. Men opgaven må ikke undervurderes. En nedrivning tager tid og kræver både hårdt arbejde og ekstra udstyr i form af bulldozer, materieltransport, nedrivningsværktøj m.m., som også kan være dyrt at leje.

Uanset om du vælger at gøre det selv eller lade et professionelt nedrivningsfirma stå for arbejdet, kræver det naturligvis nedrivningstilladelse, som du skal ansøge om samt melde hos kommunen.

 


Frifeldt hjælper dig hele vejen fra nedrivning til nyt sommerhus

Lyder riv-ned-og-byg-nyt som den rigtige løsning for dig?

Hos Frifeldt kan vi rådgive og hjælpe dig gennem hele processen. Vi giver gerne tilbud på udførsel af selve nedrivningen samt tegner og bygger dit nye drømmesommerhus på din drømmegrund.

Kontakt os på tlf. +45 9747 2460 eller mail@frifeldt.dk og lad os tage en uforpligtende snak om dine muligheder.

Se hvilke sommerhuse vi kan bygge for dig

Hvilken form for sommerhus vil du bygge?

Vi har udformet 5 forskellige typer af sommerhuse (fritidshuse), som du kan tilføre dine personlige ønsker og behov. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med alle de detaljer, der gør sommerhuset til helt dit eget.

keyboard_arrow_up